Μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας κέρδισαν το βραβείο

Χθες ανακοινώθηκαν οι νικητήριες ομάδες του πανευρωπαϊκού σχολικού διαγωνισμού βίντεο «Film4Energy Challenge» για την εξοικονόμηση ενέργειας. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η ομάδα «Act Green» από το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, ενώ ειδικοί έπαινοι δόθηκαν σε σχολεία της Ρουμανίας, της Ισπανίας και της Λιθουανίας. Η κριτική επιτροπή απένειμε επίσης ειδικό βραβείο στο βίντεο που γύρισε το σχολείο Aldo Moro από την κωμόπολη Cerro al Lambro της Ιταλίας, σε ένδειξη αναγνώρισης της εξαιρετικής ποιότητας παραγωγής του.

Ο διαγωνισμός «Film4Energy Challenge» απευθυνόταν σε μαθητές ηλικίας 12-15 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να γυρίσουν βίντεο που να αναδεικνύουν τη σημασία της ενεργειακής απόδοσης και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο τους συμβάλλει στην προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 90 ομάδες από σχολεία 16 χωρών της ΕΕ. Η κριτική επιτροπή συνεχάρη όλες τις ομάδες για τα έργα τους. Σύμφωνα με τους κριτές, τα σχολεία γύρισαν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους βίντεο που στέλνουν δημιουργικά και εμπνευσμένα μηνύματα.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, το βίντεο του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας που κέρδισε το βραβείο κάλυψε τέλεια το θέμα του διαγωνισμού, δηλαδή την ενεργειακή απόδοση, ενώ παράλληλα διακρίνεται για τη δημιουργικότητά του. Επιπλέον, το βίντεο αυτό είναι δυναμικό και χαρούμενο, καταφέρνοντας έτσι να μεταδώσει τα σημαντικά μηνύματα του διαγωνισμού. Ως βραβείο, το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα διοργανώσει, με χρηματοδότηση της Επιτροπής, μια «ημέρα ενέργειας» στους χώρους του σχολείου με την οποία θα προωθήσει την άμεση αλληλεπίδραση με τους ενδιαφερόμενους μαθητές.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και τα βίντεο στην ιστοσελίδα του Film4Energy Challenge.

Ιστορικό

Την 1η Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε τον διαγωνισμό βίντεο «Film4Energy Challenge», καλώντας τα σχολεία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους σχετικά με τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας. Ο διαγωνισμός που απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 12-15 ετών από όλη την ΕΕ, είχε στόχο να τους ενθαρρύνει όχι μόνο να είναι δημιουργικοί, αλλά και να εξετάσουν τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι μαθητές έπρεπε, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, να γυρίσουν ένα βίντεο διάρκειας το πολύ ενός λεπτού, με το οποίο να δείχνουν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινή τους ζωή, να αναδεικνύουν τα οφέλη της ενεργειακής απόδοσης και θα ενθαρρύνουν τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών εναλλακτικών λύσεων.

Έλενα Παπαδημητρίου 
Πηγή: skai.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με αρπαγή στη Νέα Ευκαρπία

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας βρέθηκε στα χέρια των...

Καυτός θα είναι ο καιρός αύριο σε όλη τη χώρα

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (2.7.2022)...

Καρπουζιά: Mυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές στις πρώιμες καλλιέργειες

Έναρξη του τετρανύχου διαπιστώθηκε στις πρώιμες και μεσοπρώιμες...

ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό: Ως πότε η κυβέρνηση θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;

Προτείνει πλαφόν στο ρεύμα, μείωση φορολογίας στα καύσιμα...

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με αρπαγή στη Νέα Ευκαρπία

Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας βρέθηκε στα χέρια των δραστών, όταν κυνηγώντας τους μπήκε στο αυτοκίνητό τους - Διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με ελαφρά τραύματα  ...

Καυτός θα είναι ο καιρός αύριο σε όλη τη χώρα

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (2.7.2022) σε ολόκληρη τη χώρα ενώ θα επικρατήσουν και δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα ανατολικά...

Καρπουζιά: Mυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές στις πρώιμες καλλιέργειες

Έναρξη του τετρανύχου διαπιστώθηκε στις πρώιμες και μεσοπρώιμες καλλιέργειες με καρπουζιές στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας και αναμένεται στις όψιμες.Οι...