Γιάννης Κωνσταντάτος: Προσεισμικός Έλεγχος και συστήματα πυρασφάλειας σε όλα τα σχολεία, Δημοτικά Κτίρια και Αθλητικά Κέντρα

Προσεισμικό έλεγχο και συστήματα πυρασφάλειας σε όλα τα σχολεία της πόλης εξασφάλισε η δημοτική αρχή, μέσα από ένα έργο 1 εκατ. ευρώ, μετά από συντονισμένες προσπάθειες ειδικευμένης επιστημονικής ομάδας, στα πλαίσια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτης».

Ένα πάγιο πλέον αίτημα της σχολικής κοινότητας γίνεται πραγματικότητα, ώστε όλα τα σχολικά κτίρια να αποκτήσουν σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία.

Η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει τον πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο και αποσκοπεί σε μια πρώτη αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων, με στοιχεία που συλλέγονται και καταγράφονται με βάση τα πρότυπα του Ο.Α.Σ.Π.

Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μία λεπτομερή αξιολόγηση των δομικών υλικών προκειμένου να οδηγηθούμε στον τριτοβάθμιο έλεγχο, ο οποίος απαιτεί πλήρεις μελέτες αποτίμησης της σεισμικής ικανότητας των κτιρίων σύμφωνα με τις αρχές και μεθόδους της σεισμικής μηχανικής.

Παράλληλα χρηματοδοτείται και ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσεων Ενημέρωσης, Πληροφόρησης, Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης του γενικού πληθυσμού καθώς επίσης και συγκεκριμένων ομάδων σε θέματα Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου και Καταστροφών και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών Αποτίμησης – Ανασχεδιασμού (Στατικής Επάρκειας) & Τευχών Δημοπράτησης για τις κρίσιμες υποδομές που θα επιλεγούν κατόπιν της σχετικής Έκθεσης Τεκμηρίωσης του πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου ελέγχου. Στις μελέτες αυτές θα περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις βελτίωσης της Ενεργειακής Απόδοσης των κτιρίων.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:
“Είναι γεγονός πλέον, ένα πάγιο αίτημα των συλλόγων γονέων εδώ και δεκαετίες έρχεται πλέον να ικανοποιήσει η διοίκησή μας, αυτό του προσεισμικού ελέγχου στα σχολεία , τα δημοτικά κτίρια και τα αθλητικά κέντρα που μαθαίνουν γράμματα και παίζουν τα παιδιά μας ύψους 768 χιλιάδων ευρώ και για τις τρεις φάσεις συνολικά.
Η είδηση αυτή έχει τεράστια σημασία μετά και τον τελευταίο σεισμό στην Ελασσόνα και αποτελεί μεγάλη επιτυχία της διοίκησης μας γιατί πετύχαμε να είμαστε στους 13 πρώτους δήμους σε όλη τη χώρα που το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ενέκρινε την πρότασή μας στην Α φάση εκτέλεσης με 50 χιλιάδες ευρώ.
Η έγκριση του φακέλου μας είναι αποτέλεσμα της σκληρής , μεθοδικής , επίμονης και ουσιαστικής δουλειάς της επιστημονικής μας ομάδας.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και με τα πρώτα 50 χιλιάδες ευρώ που είναι η Α’ φάση για τον διαγωνισμό ξεκινάμε άμεσα έτσι ώστε τους επόμενους μήνες να έχουμε την υλοποίηση της μελέτης στη Β’ και Γ’ φάση συνολικού ύψους 770 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να ελεγχθούν τα σχολεία μας και τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ασφαλή κτίρια.
Επίσης εξασφαλίσαμε επιπλέον 270 χιλιάδες ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος για την πυρασφάλεια των σχολείων που θα τρέξει παράλληλα με τον προσεισμικό έλεγχο”.

Σας άρεσε το άρθρο;

Μη φύγετε χωρίς να μας αφήσετε 👍 Like

Για περισσότερα Νέα και Ειδήσεις πατήστε για να εισέλθετε στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας κάνοντας – 👍Like

Πατήστε like για περισσότερα Νέα και Ειδήσεις

Δημοσιεύτηκε από Ειδήσεις Το Αεροδρόμιο στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Ροή Ειδήσεων

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από...

Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» στο Δήμο Καλλιθέας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,...

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της. Σε σταθερή κατάσταση και διασωληνωμένο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας με την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Οι φωτογραφίες με τη σέξι εμφάνιση του 48χρονου μοντέλου στο...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης...