Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετέχει στην Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ 2018

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020»

Το έργο «INNOVATIVE PRE-FABRICATED COMPONENTS INCLUDING DIFFERENT WASTE CONSTRUCTION MATERIALS REDUCING BUILDING ENERGY AND MINIMISING ENVIRONMENTAL IMPACTS», ακρωνύμιο InnoWEE, Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», όπου συμμετέχει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μαζί με 9 εταίρους από 6 χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία και Σλοβενία) διοργανώνει εργαστήριο στις Βρυξέλλες στις 24 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας της ΕΕ 2018.

Στο εργαστήριο (Workshop ConWEEB) θα παρουσιαστούν καινοτόμες λύσεις για τη μετατροπή των αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων (CDW) σε νέα προκατασκευασμένα υλικά για καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Το εργαστήριο χωρίζεται σε τρεις (3) θεματικές συνεδρίες: (α) επιλογή CDW για ανακύκλωση, (β) χαρακτηρισμός των υλικών που λαμβάνονται από την επεξεργασία του CDW και (γ) παρουσίαση του σχεδιασμού των νέων προκατασκευασμένων λύσεων. Στο εργαστήριο είναι προσκεκλημένοι εταιρείες, ερευνητικά ινστιτούτα και εμπειρογνώμονες από το χώρο των κατασκευών, ενώ ξεχωρίζει η εναρκτήρια ομιλία του κ. Jean Christophe VANDERHAEGEN (Συνομοσπονδία Κατασκευαστών Βρυξελλών).

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετέχει μπορεί να στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο emil.lezak@iznab.pl.