e-ΕΦΚΑ: Mόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση των πολιτών

Μέσω του συστήματος των ηλεκτρονικών ραντεβού μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις, από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, όπως αναφέρει η διοίκηση του φορέα σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μέτρο των ηλεκτρονικών ραντεβού μονιμοποιήθηκε, πριν από λίγους μήνες, καθώς επιτυγχάνει την εξάλειψη των πολύωρων καθυστερήσεων και τις ουρές στα γκισέ των υποκαταστημάτων και ταυτόχρονα διευκολύνει το έργο των υπαλλήλων.

Οι συναλλασσόμενοι μπορούν, μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης (gov.gr) ή του δικτυακού τόπου της υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr/rv), να εισέλθουν με τους κωδικούς Taxis στην υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού. Με απλά βήματα επιλέγουν την υπηρεσία και το τμήμα που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού. Την ημέρα του ραντεβού αρκεί να προσέλθουν λίγα μόνο λεπτά νωρίτερα και να εξυπηρετηθούν άμεσα και με ασφάλεια.

Όπως επισημαίνει ο e-ΕΦΚΑ, ενδεικτικό της μεγάλης αποδοχής που είχε το μονιμοποιημένο μέτρο των ηλεκτρονικών ραντεβού αποτελεί το γεγονός ότι, κατά το προηγούμενο έτος (2021), 1.082.324 χρήστες έκλεισαν χρηστών που έκλεισαν ηλεκτρονικά ραντεβού με τις υπηρεσίες του φορέα.

Τέλος, τονίζεται πως οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και χωρίς το κλείσιμο ηλεκτρονικού ραντεβού κατ’ εξαίρεση μόνο:

– σε έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις κατά την κρίση του επικεφαλής της μονάδας,

– εφόσον αυτό είναι δυνατόν με βάση τα πραγματικά δεδομένα κατά την ώρα προσέλευσης του πολίτη και εφόσον δεν υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού εκείνη την ώρα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Αϊτή: Δεκατέσσερα πτώματα σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς

Περίπου το 80% της πρωτεύουσας της Αϊτής ελέγχεται...

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Miami Open

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους πιθανούς...

MasterChef 2024: Επέστρεψε και τον έβγαλαν αμέσως υποψήφιο

Η οικειοθελής αποχώρηση της Τάνιας Παλ έφερε πίσω...

Αϊτή: Δεκατέσσερα πτώματα σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς

Περίπου το 80% της πρωτεύουσας της Αϊτής ελέγχεται από συμμορίες, που κατηγορούνται για σωρεία φρικαλεοτήτων — δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες και απαγωγές για λύτρα. ...

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί η τρίτη, κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου μισθού, που αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Miami Open

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους πιθανούς αντιπάλους που θα βρουν μπροστά τους στο Miami Open, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη...