Σοκάρουν τα αποτελέσματα των ερευνών για τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα


Σχεδόν καθημερινά στις ειδήσεις υπάρχει η τραγική είδηση της θερμοπληξίας και δυστυχώς ακόμα και του θανάτου ενός παιδιού, επειδή οι γονείς το είχαν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η θερμοκρασία του σώματος ενός παιδιού αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές ταχύτερα από τη θερμοκρασία ενός ενήλικα.

Όταν ένα παιδί αφήνεται σε ένα ζεστό όχημα, η θερμοκρασία του μπορεί να αυξηθεί γρήγορα – και μπορεί να πεθάνει μέσα σε λίγα λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Βιρτζίνια: Πατέρας αυτοκτόνησε όταν πέθανε το μωρό του – Το είχε ξεχάσει στο αυτοκίνητο

Η θερμοπληξία σε έναν ενήλικα αρχίζει όταν η θερμοκρασία σώματος φτάσει περίπου τους 40 βαθμούς κελσίου, σε ένα παιδί όμως η θερμοκρασία αυτή μπορεί να θεωρηθεί αρκετή για να το οδηγήσει στο θάνατο.

Τα αποτελέσματα ερευνών σοκάρουν

Από το 1998, περισσότερα από 900 παιδιά έχουν πεθάνει γιατί τα έχουν αφήσει μέσα σε αυτοκίνητο εν καιρό καύσωνας ή ζέστης. Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο σοκ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του «NoHeatStroke.org» είναι ότι τα περισσότερα από τα μισά παιδιά, ο γονέας ή ο φροντιστής του παιδιού το άφησε πίσω εν αγνοία του.

crossorigin="anonymous">

Οι τραγωδίες συμβαίνουν με ανησυχητικό ρυθμό και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιστάσεων. Το NoHeatStroke.org αναφέρει ότι οι θάνατοι μπορεί να συμβούν σε πολύ μεγάλο ηλικιακό φάσμα, δηλαδή από μωρά 5 ημερών έως 14χρονους.

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εκτιμά ότι, κατά μέσο όρο, ένα παιδί πεθαίνει από θερμοπληξία από όχημα κάθε 10 ημέρες.

Το ενημερωτικό δελτίο για τη θερμοπληξία του «KidsAndCars.org» υπογραμμίζει ότι οι φροντιστές που εμπλέκονται σε αυτά τα περιστατικά προέρχονται από πολλά κοινωνικά στρώματα. Περιλαμβάνουν δασκάλους, οδοντιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, αστυνομικούς, νοσηλευτές, κληρικούς, στρατιωτικούς, ακόμη και έναν επιστήμονα πυραύλων. Αυτά τα τραγικά περιστατικά μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την εκπαίδευση ή την κοινωνικοοικονομική του κατάσταση.Ροή Ειδήσεων

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Πέρασε η τροπολογία

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με το «παρών» ενώ ΚΚΕ,...

Ρωσία: Πώς τον Ιανουάριο δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο έλλειμμα σε 25 χρόνια [γράφημα]

Τα πρώτα δείγματα γραφής από το πλαφόν στην...

Κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου μετά από νέα σεισμική δόνηση

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών σημειώθηκε στην Συρία...

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης – Το Καλάθι έχει πετύχει τόνισε ο Α. Γεωργιάδης

Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για το «Δικαίωμα...

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Πέρασε η τροπολογία

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με το «παρών» ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25 καταψήφισαν την τροπολογία. ...

Ρωσία: Πώς τον Ιανουάριο δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο έλλειμμα σε 25 χρόνια [γράφημα]

Τα πρώτα δείγματα γραφής από το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και το εμπάργκο σε αυτό που τέθηκε σε ισχύ από τις...

Κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου μετά από νέα σεισμική δόνηση

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών σημειώθηκε στην Συρία σήμερα γύρω στις 10 μ.μ. με επίκεντρο τη μεθόριο Συρίας-Λιβάνου.Ο συγκεκριμένος σεισμός έγινε αισθητός στη...