Κοροναϊός: Αξεπέραστη η προστασία από τον γιατρό στην πανδημία


Μπορεί να τηρούμε τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, μπορεί να εμβολιαζόμαστε για τον κοροναϊό και τη γρίπη, όμως η προστασία που μας δίνει η τακτική εξέταση της υγείας μας από τον γιατρό μας, είναι αξεπέραστη.

Η διαπίστωση αυτή έρχεται από μελέτη από το Οντάριο του Καναδά σε περίπου 2,3 εκατομμύρια ασθενείς, όπου ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της πολιτείας του Οντάριο, διαπίστωσαν πως ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από κοροναϊό κατά 22-24%.

Όμως η περιοδική εξέταση υγείας από γιατρό, διαπιστώθηκε ότι μειώνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο μόλυνσης από κοροναϊό, κατά επιπλέον 15%.

Η ειδοποιός διαφορά διαπιστώθηκε όταν στις παραμέτρους μείωσης του κινδύνου, προστέθηκε και η τακτική ιατρική εξέταση στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

crossorigin="anonymous">

Η διαφορά ιδίως για τα άτομα ηλικίας 66 ετών και άνω, οφείλεται στο γεγονός ότι ο γιατρός μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα, αλλάζοντας λανθασμένες αντιλήψεις που είναι εγκατεστημένες σε υγιείς εμβολιασμένους.

Η διαπίστωση ήρθε μετά την παρατήρηση ότι οι μελέτες αποτελεσματικότητας των εμβολίων συνήθως δεν εφαρμόζουν στρατηγικές για τη μείωση της εγκατεστημένης αντίληψης των εμβολιασμένων που παραμένουν υγιείς για το βαθμό προστασίας από τον εμβολιασμό, γεγονός που οδηγεί σε διαφορετικές συμπεριφορές μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων ιδίως σε ότι αφορά την αναζήτηση περίθαλψης. Μάλιστα, μελέτες παρατήρησης έχουν δείξει ότι ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί μεν να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο από λοίμωξη από κοροναϊό, όμως η λάθος αντίληψη του υγιούς εμβολιασμένου, μπορεί να οδηγήσει σε υπερεκτίμηση της επίδρασης του εμβολιασμού.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA, είχε στόχο την εκτίμηση της συσχέτισης μεταξύ του αντιγριπικού εμβολιασμού και της έκβασης της νόσησης από SARS-CoV-2.Ροή Ειδήσεων

Εύβοια: Νεκρός μετανάστης από υποθερμία σε παραλία- Διασώθηκαν 15

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε...

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι...

Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για την...

Εύβοια: Νεκρός μετανάστης από υποθερμία σε παραλία- Διασώθηκαν 15

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για την ύπαρξη μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή του Λιμνιώνα ενώ άνδρες του...

Πτώση Phantom: Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφθηκε ο Φλώρος

Οι κύριοι Φλώρος και Μπουρόλιας πήγαν στο σπίτι του άτυχου υποσμηναγού για να συλλυπηθούν τα μέλη της οικογένειάς τους ...

«Θρίλερ» με Έντσο Φερνάντες – Περιμένει με ιδιωτικό τζετ στην Πορτογαλία η Τσέλσι! (pics)

Μέχρι και την τελευταία στιγμή φαίνεται πως θα κρατήσει η μεταγραφική υπόθεση του Έντσο Φερνάντες με την Τσέλσι!Έτοιμη να ρίξει μια τελευταία...