Αλλαγές για το εμβόλιο σε όσους νοσούν

Αλλαγές στις συστάσεις για εμβολιασμό μετά από Johnson & Johnson και μετά από νόσηση ανάρτησε στις οδηγίες της η επιτροπή εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διαφοροποίησε ελαφρώς τις οδηγίες για το χρονικό διάστημα λήψης αναμνηστικής δόσης μετά από εμβολιασμό με Johnson & Johnson. Επίσης, άλλαξε τη σύσταση για το χρονικό διάστημα εμβολιασμού μετά από νόσηση, αφού έχει προηγηθεί 1η δόση.

Σύμφωνα με το News4health μέχρι πρότινος, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών πρότεινε σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό Johnson & Johnson, να λάβουν την αναμνηστική τους δόση 3 μήνες μετά.

Αυτό αλλάζει πια, καθώς σύμφωνα με τις νέες οδηγίες συστήνεται η λήψη αναμνηστικής δόσης τουλάχιστον μετά από 2 μήνες για όσους εμβολιάστηκαν αρχικά με το μονοδοσικό Johnson & Johnson. Ας σημειωθεί ότι η αναμνηστική δόση μετά από το μονοδοσικό μπορεί να γίνεται είτε ξανά με το Johnson & Johnson είτε με το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna.

Όσον αφορά την αναμνηστική δόση με τα υπόλοιπα εμβόλια(Pfizer, Moderna ή AstraZeneca) δεν αλλάζει κάτι, καθώς αυτή θα είναι µε εμβόλιο Pfizer ή Moderna μετά από 3 μήνες.

Ας σημειωθεί ότι για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση µε εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση µε Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

Αλλαγές στις συστάσεις μετά από 1η δόση και νόσηση

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών τροποποίησε τις συστάσεις της και για εκείνους που νόσησαν μετά τη 1η δόση του εμβολίου COVID.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες μετά από:

1η δόση με Pfizer ή Moderna ή Astrazeneca + νόσηση μετά την 1η δόση του εμβολίου: Συστήνεται εμβολιασμός 1-3 μήνες μετά τη νόσηση µε µια δόση εµβολίου Pfizer ή Moderna (ολόκληρη δόση) για ολοκλήρωση του βασικού εµβολιασµού. Στη συνέχεια, συστήνεται αναμνηστική δόση 3 µήνες µετά το βασικό εµβολιασµό µε 1 δόση Pfizer ή µισή δόση Moderna
Μονοδοσικό με Johnson & Johnson + νόσηση μετά τον εμβολιασμό: Συστήνεται αναμνηστική δόση 1 έως 3 μήνες µετά τη νόσηση µε µια δόση Pfizer, µισή δόση Moderna ή J&J

Στην ουσία η αλλαγή αφορά το περιθώριο 1-3 μήνες, που μέχρι πρότινος είχε τεθεί στους 3 μήνες μετά.

Από εκεί και πέρα, δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά στη νόσηση πριν τον εμβολιασμό. Αν δηλαδή νοσήσετε πριν τον εμβολιασμό, και μετά προχωρήσετε στο βασικό εμβολιασμό, τότε συστήνεται αναμνηστική δόση τουλάχιστον 3 μήνες μετά ανεξάρτητά από το εμβόλιο που θα έχετε κάνει.

Ροή Ειδήσεων

Ευλογιά των πιθήκων: Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενα κρούσματα το Ινστιτούτο Παστέρ

Σε ετοιμότητα για τη διάγνωση «εξανθηματικών νόσων» όπως η...

Μακελειό με 11 νεκρούς από αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα του Ρίο νετ Τζανέιρο (βίντεο)

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια...

Από 1η Ιουλίου για εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

  Την υπουργική απόφαση και τον οδηγό εφαρμογής για την...

Ευλογιά των πιθήκων: Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενα κρούσματα το Ινστιτούτο Παστέρ

Σε ετοιμότητα για τη διάγνωση «εξανθηματικών νόσων» όπως η ευλογιά των πιθήκων βρίσκονται το Διαγνωστικό Τμήμα και το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Ιλαράς και Ερυθράς...

Μακελειό με 11 νεκρούς από αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα του Ρίο νετ Τζανέιρο (βίντεο)

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη φαβέλα Βίλα Κρουσέιρο, στο βόρειο τμήμα του Ρίο ντε Ζανέιρο, ανακοίνωσε η...

Από 1η Ιουλίου για εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

  Την υπουργική απόφαση και τον οδηγό εφαρμογής για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου της εργασίας και τη λειτουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας, στο πλαίσιο...