Υγιείς 3 στους 4 Έλληνες, με χρόνιο νόσημα οι υπόλοιποι


Μπορεί πάνω από τα τρία τέταρτα των Ελλήνων να χαρακτηρίζουν οι ίδιοι την υγεία τους ως εξαιρετικά καλή, όμως το τελευταίο τέταρτο πάσχει από κάποιο χρόνιο νόσημα, ενώ από όσους χρειάζονται υπηρεσίες υγείας, πάνω από το 10% αυτών δεν καταφέρνει να τις βρει για μια σειρά λόγων.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν τα στοιχεία της Eurostat, που διαπιστώνουν ότι το 69% των Ευρωπαίων χαρακτήρισαν την υγεία τους ως πολύ καλή ή καλή στη διάρκεια του 2021.

Πρώτοι στην κατάταξη βρίσκονται οι Ιρλανδοί με το 81,2% αυτών να θεωρεί την υγεία του πολύ καλή ή καλή, ενώ ακολουθούμε οι Έλληνες με ποσοστό 78,3% και οι Κύπριοι με 77,2%.

Παρά τα παραπάνω ενθαρρυντικά ποσοστά όμως, υπάρχει και ένα 35% στην Ευρώπη, που αναφέρει ότι πάσχει από κάποια χρόνια πάθηση ή έχει ένα πρόβλημα υγείας που κρατάει για καιρό.

Χρόνια νοσήματα

crossorigin="anonymous">

Στην περίπτωση αυτή, την πρωτιά έχει η Φινλανδία με 51% και ακολουθεί η Εσθονία με 47,3%, ενώ η Κύπρος με ποσοστό 38,8% μπαίνει στην 6η θέση και η Ελλάδα στην 22η θέση με 24,3%, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης κυμαίνεται γύρω στο 35%.

Αντίστοιχα με το πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι την υγεία τους, λιγότεροι άνδρες δηλώνουν ότι πάσχουν από χρόνιο νόσημα (μέσος όρος στην Ευρώπη στο 32,9%), ενώ οι γυναίκες που εκτιμούν ότι έχουν χρόνια προβλήματα υγείας φτάνουν το 37,4%.

Τα ποσοστά των ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις αυξάνονται στις μεγαλύτερες ηλικίες,  με το 27,7% των ευρωπαίων ηλικίας 16–24 ετών να αναφέρουν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας, ενώ το 19,1% των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών να πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα.Ροή Ειδήσεων

300 στρατιώτες για βοήεθια στέλνει ο Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε υποσχεθεί βοήθεια στις σεισμόπληκτες...

Κακοκαιρία Barbara: Νέος γύρος χιονοπτώσεων στην Αττική- Που θα πέσει χιόνι

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα θα χτυπήσει εκ νέου η...

επέρασαν τους 1.800 οι νεκροί σε Τουρκία- Συρία από το φονικό σεισμό

Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες από το...

Λεβαδειακός – Βόλος 0-3: Πέρασαν από τη Λιβαδειά οι Θεσσαλοί

Ο Βόλος επικράτησε του Λεβαδειακού εκτός έδρας...

300 στρατιώτες για βοήεθια στέλνει ο Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε υποσχεθεί βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας και στέλνει άμεσα 300 στρατιώτες προς αρωγή και ενώ...

Κακοκαιρία Barbara: Νέος γύρος χιονοπτώσεων στην Αττική- Που θα πέσει χιόνι

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα θα χτυπήσει εκ νέου η κακοκαιρία Barbara την Αττική αφού αναμένονται χιονοπτώσεις.  Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ...

επέρασαν τους 1.800 οι νεκροί σε Τουρκία- Συρία από το φονικό σεισμό

Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες από το φονικό σεισμό - Τουλάχιστον 2.834 κτίρια υπέστησαν ζημιές στην Τουρκία - Στη Συρία, ξεπέρασαν τους...