Κρατική πιστοποίηση για το Εργαστήριο – Κέντρο ελέγχου Διαταραχών Ύπνου στο «Ντυνάν»


Το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα Εργαστήριο – Κέντρο ελέγχου Διαταραχών Ύπνου (ΕΚεΔΥ) με κρατική πιστοποίηση, λειτουργεί πλέον στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Η πιστοποίηση του Εργαστηρίου Ύπνου του Ερρίκος Ντυνάν από το υπουργείο Υγείας  (ΦΕΚ 6308, Τεύχος B’ /12.12.2022) με επιστημονικά υπεύθυνο τον διευθυντή του κ. Χαράλαμπο Μερμίγκη, Ειδικό Ιατρό Ύπνου – Πνευμονολόγο, με μακρά εμπειρία στην Ιατρική του ύπνου και εξειδίκευση στις ΗΠΑ (Cleveland Clinic Sleep Disorders Center), οδηγεί ουσιαστικά σε μια νέα αφετηρία για τον συγκεκριμένο τομέα στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για τη μοναδική κρατική πιστοποίηση που έχει χορηγηθεί σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο για τη λειτουργία Κέντρου μελέτης Ύπνου. Η πιστοποίηση του υπουργείου Υγείας ακολούθησε την υπ’ αριθμ. 44 απόφαση (από 14/07/2022) της Ολομέλειας του ΚΕ.Σ.Υ., η οποία επικύρωσε την πληρότητα του φακέλου που είχε υποβάλλει το Ερρίκος Ντυνάν.

Διεθνή πρότυπα

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την αναγνώριση από την πλευρά της επίσημης Πολιτείας της πρωτοποριακής λειτουργίας για τα ελληνικά δεδομένα του Κέντρου μελέτης Ύπνου του Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο λειτουργεί στη βάση των πλέον σύγχρονων διεθνών προτύπων. Η ιατρική του ύπνου που ασκείται στα εξειδικευμένα κέντρα διαταραχών έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση των πολλαπλών νοσημάτων του ύπνου, που συνδέονται άμεσα με τη σωματική και ψυχική ευεξία κάθε ανθρώπου.

«Σε μια  εποχή που η συχνότητα των διαταραχών ύπνου παρουσιάζει παγκοσμίως μια δραματική αύξηση, η λειτουργία οργανωμένων κέντρων μελέτης Ύπνου αποτελεί μια αναγκαιότητα. Η πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας είναι τιμητική για το έργο μας στο Εργαστήριο ελέγχου των διαταραχών ύπνου και αναγνωρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ερρίκος Ντυνάν. Το Εργαστήριο Ύπνου του νοσοκομείου μας διαθέτει τους αναγκαίους χώρους, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό καταγραφικών μηχανημάτων ύπνου, ειδικούς και άρτια εκπαιδευμένους τεχνολόγους ύπνου, καθώς και ψυχολόγο -και θα συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας σχετιζόμενες με την διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών ύπνου σε όλους τους τομείς της σύγχρονης Ιατρικής του Ύπνου», τονίζει ο διευθυντής και επιστημονικά υπεύθυνος του ειδικού κέντρου κ. Χαράλαμπος Μερμίγκης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, κ. Θέμος Χαραμής, δήλωσε:  «Η πιστοποίηση του υπουργείου Υγείας αποτελεί αναγνώριση του σημαντικού έργου του κ. Μερμίγκη και της ομάδας του στο Εργαστήριο ελέγχου διαταραχών Ύπνου, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ακόμη μια αναγνώριση του Ερρίκος Ντυνάν, ως ιδρύματος  εφάμιλλου προς σύγκριση με μεγάλες Μονάδες του εξωτερικού, το οποίο δίνει έμφαση σε πεδία που οδηγούν και στην Ιατρική του μέλλοντος. Την κορυφαία θέση του Ερρίκος Ντυνάν, άλλωστε, εγγυάται και ο εγκυρότερος οργανισμός πιστοποίησης παγκοσμίως, Joint Commission International (JCI), και από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε πρόκληση».

crossorigin="anonymous">

Περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήριο Ελέγχου ‘Υπνου του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center παρέχονται στο ακόλουθο link:   https://www.dunant.gr/el/sectors/pathologikos/tmima-ergastiriou-ypnou/Ροή Ειδήσεων

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει»...

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των...

ΚΤΕΟ: Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων ελεγκτών

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το αμφιθέατρο...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει» η κυβέρνηση τους επόμενους τρεις μήνες στοχεύοντας νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, οικογένειες με παιδιά, άτομα...

Μητσοτάκης για σεισμό στην Τουρκία: Βαθιά οδύνη για την καταστροφή – Θέτουμε τις δυνάμεις μας στη διάθεση της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη διάθεση της Ελλάδας για την παροχή βοήθειας στην Τουρκία σε ό,τι ζητηθεί.  ...

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  συζήτηση του Γενικού Γραμματέα της...