Το μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκίας παγκοσμίως σημειώνεται σε νησί του Ειρηνικού


Αν και για πολλούς ο όρος «παχυσαρκία» είναι συνυφασμένος με την Αμερική, λόγω της πληθώρας του junk food, τα στοιχεία έρχονται να ανατρέψουν τη σκέψη αυτή και προκαλούν μεγάλη έκπληξη με το αποτέλεσμα.

Αν και αποτελεί ένα νησί με γραφικές παραλίες, χρυσαφένιες αμμουδιές, μέχρι και υπόγεια λίμνη, το Ναουρού στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα ωραιότερα μέρη του κόσμου, αλλά σε αυτήν με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας.

Συγκεκριμένα τα δεδομένα δείχνουν πως το νησί κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς 9 στους 10 κατοίκους είναι παχύσαρκοι.

Στον αντίποδα, το Βιετνάμ διακρίνεται ως το έθνος με τους πιο αδύνατους ανθρώπους. Μόλις το 18,3 τοις εκατό του πληθυσμού της καταγράφηκε υπέρβαρο κατά την πιο πρόσφατη παγκόσμια μελέτη.

Τα δεδομένα προέρχονται από μια συλλογή στοιχείων από 195 χώρες σε όλο τον κόσμο το 2016. Σύμφωνα με αυτά, πάνω από το 1/3 ή το 39% των ενηλίκων στον κόσμο ήταν υπέρβαροι. Σημειώνεται πως περίπου το 64% των Βρετανών και το 68% των Αμερικανών είναι παχύσαρκοι.

crossorigin="anonymous">

Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από την NCD Risk Factor Collaboration, η οποία κατέγραψε στοιχεία (όπως την σωματική μάζα) από 128,9 εκατομμύρια ανθρώπους  μεταξύ του 1975 και του 2016.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, ούτε ένα έθνος δεν σημείωσε μείωση στα ποσοστά παχυσαρκίας.

Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός πως και τα δέκα πιο παχύσαρκα έθνη του κόσμου βρέθηκαν στον Ειρηνικό, με το νησί Παλάου να είναι το δεύτερο σε ποσοστά παχυσαρκίας.  Ακολούθησαν οι Νήσοι Κουκ, οι Νήσοι Μάρσαλ και το Τουβαλού που κατέγραψαν ποσοστά 84,7%, 83,5% και 81,9% αντίστοιχα.Ροή Ειδήσεων

Πάπυρο 2.000 ετών που περιγράφει τη ζωή μετά τον Μέγα Αλέξανδρο αποκρυπτογραφεί σύστημα τεχνητής νοημοσύνης

Πάπυρος ηλικίας 2.000 ετών, ο οποίος εξιστορεί τις δυναστείες που διαδέχθηκαν τον Μέγα Αλέξανδρο, αποκρυπτογραφείται σχεδόν δύο χιλιετίες μετά τη μερική καταστροφή του...

Σεισμός στην Τουρκία: Ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα για τη βοήθεια από Σολτς

Ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο, όπως είπε, τόνισε τη βούληση...

Ανθρωπιστική βοήθεια για την Τουρκία στέλνει η Ελλάδα με πέντε πτήσεις – Συνοδεύει ο Χρ. Στυλιανίδης

   Mε εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα διαθέτει για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει, υγειονομικό...