Καθηγητής Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: «Θα πρέπει να μας προβληματίσει η μεγάλη διασπορά στους νέους»

Θέση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο έχει αποφασιστεί να γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου πήρε νε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο MEGA τόνισε ότι:«Υπάρχει αυξημένη ενδημικότητα τις τελευταίες εβδομάδες», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τα κρούσματα παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό.

«Από τη μία είναι αρνητικό ότι έχουμε αρκετά κρούσματα πάνω από τα 200, από την άλλη δεν έχουμε δει να ξεπερνιέται το ”φράγμα’”των 300 που προβλέπουν κάποια μοντέλα».

Παράλληλα τόνισε πως τα στοιχεία συνηγορούν στο γεγονός, ότι υπάρχει μέγαλη διασπορά του ιού στους νέους, κάτι το οποίο προκαλεί προβληματισμό: «Μπορούμε να μιλάμε για αρκετά κρούσματα σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι, το οποίο θα μπορούσε να μεταφέρει το άνοιγμα τους σε μεταγενέστερο χρόνο: «Αναλόγως πως θα κινηθεί η πανδημία την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εντάξει για τις 7 Σεπτεμβρίου. Με βάση τα δεδομένα αυτήν την στιγμή δε φαίνεται ότι θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ροή Ειδήσεων

Μασκ: Είναι νόμιμο που μοιράζει καθημερινά $1 εκ. στους Αμερικανούς;

Αλήθεια, πόσο νόμιμο ή παράνομο είναι το καθημερινό...

Κτηματολόγιο: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η δήλωση ακινήτων – Οι συνέπειες

Οι ιδιοκτήτες που δεν θα δηλώσουν την περιουσία...

Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας: Εκδήλωση για την ακρίβεια

Οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το...

Καιρός : Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη  ...

Μασκ: Είναι νόμιμο που μοιράζει καθημερινά $1 εκ. στους Αμερικανούς;

Αλήθεια, πόσο νόμιμο ή παράνομο είναι το καθημερινό giveaway του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα στους ψηφοφόρους του Τραμπ; ...

Κτηματολόγιο: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η δήλωση ακινήτων – Οι συνέπειες

Οι ιδιοκτήτες που δεν θα δηλώσουν την περιουσία τους απειλούνται επίσης με πρόστιμα και με «μπλοκάρισμα» των μεταβιβάσεων ...

Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας: Εκδήλωση για την ακρίβεια

Οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πάρουν μέρος στις θεματικές συζητήσεις, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα προτείνουν λύσεις ...