Έγκαιρη διάγνωση για καρκίνο προστάτη με μια εξέταση αίματος – PSAxou


Ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος στους άνδρες και η 5η πιο συχνή αιτία θανάτου είναι ο καρκίνος του προστάτη.

Στη Ελλάδα, εκτιμάται ότι διαγιγνώσκονται πάνω από 116 νέοι ασθενείς ανά 100.000 άνδρες τον χρόνο.

Συνήθως, αφορά άνδρες μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς η διάγνωσή του είναι σπάνια πριν από την ηλικία των 40 ετών. Μετά την ηλικία αυτή όμως, η συχνότητα αυξάνεται εντυπωσιακά.

Παρότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα τι προκαλεί την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη, ήδη γνωρίζουμε αρκετούς παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, η φυλή και η διατροφή. Πιθανότατα οι λόγοι αυτοί συνδυαστικά αυξάνουν τον κίνδυνο κάποιων ανδρών.

Το τεστ ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη ανίχνευση

Καλύτερα αποτελέσματα στον καρκίνο του προστάτη όταν η διάγνωση γίνει έγκαιρα

Στα αρχικά στάδια, ο καρκίνος του προστάτη είναι εντελώς ασυμπτωματικός.

Για τον λόγο αυτό και επειδή τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα εμφανίζονται όταν ο καρκίνος διαγνωστεί στα αρχικά στάδια, γίνεται συνεχώς έκκληση στους άνδρες μετά τα 45 να κάνουν μια συστηματική επίσκεψη στον ουρολόγο τους.

Μια απλή εξέταση αίματος, η δοκιμή ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), μπορεί να οδηγήσει στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη, η οποία μπορεί να καθορίσει την πορεία και εξέλιξη της νόσου.

Με αφορμή την «Ημέρα του Πατέρα», η Bayer Ελλάς ξεκινά εκστρατεία ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη με τον τίτλο «Φρόντισε την υγεία σου με μια απλή εξέταση αίματος!!! #PSAxou».

Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της καμπάνιας, ο Ιατρικός Διευθυντής της Bayer Ελλάς και Επικεφαλής Ιατρικού για το Cluster των χωρών του South Mediterranean and Black Sea, Καρδιολόγος, Θανάσης Κώτσανης, τόνισε: «Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη, μπορεί να βοηθήσει ώστε η πάθηση να αντιμετωπιστεί σαν μία ακόμη χρόνια νόσος. Στην Bayer, πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ώστε να διασφαλίσουμε «Υγεία για Όλους». Μέσα από τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρουμε σε διάγνωση και αντιμετώπιση, θέλουμε να συμβάλλουμε σε μία καλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας ζωή. Παράλληλα, συμμετέχουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων, όπως ο καρκίνος του προστάτη, και αυτό αποδεικνύεται μέσα από την καμπάνια μας #PSAxou στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Πρωταγωνιστής της καμπάνιας, o γνωστός διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου επεσήμανε ότι: «Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην αμελούμε την υγεία μας, όσες δικαιολογίες κι αν μπορούμε να εφεύρουμε και όση δόση αναβλητικότητας και να έχουμε προσθέσει στη ζωή μας. Για μια ημέρα τον χρόνο λοιπόν, ας προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε πιο ευαίσθητοι με τους εαυτούς μας και να τους προστατεύσουμε με ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που μας παρέχει η επιστήμη της Ιατρικής. Την πρόληψη!  Αυτό αφορά κάθε μπαμπά που αγαπάει τον εαυτό του και τους ανθρώπους του. Ευχαριστώ την Bayer Ελλάς για τη συνεργασία και να θυμάστε: Δικαιολογίες τέλος! PSAxou!».

[Πηγή:]www.in.gr

Ροή Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες...

Καλαμάτα: «Λουκέτο» σε beach bar μετά από καταγγελίες στο “MyCoast”

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε επίσης και το χρηματικό πρόστιμο...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού

Η Ελίζα Βόζενπεργκ στην ομιλία της μετά την εκλογή της αφενός ευχαρίστησε τους συναδέλφους της, αφετέρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά συμφέρονται και...

Ιαπωνία: Σκάνδαλο με συμπληρώματα – Παραιτήθηκαν οι πρόεδροι της εταιρείας

Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακάλεσε 5 από τα προϊόντα της, λέγοντας ότι είχε λάβει αναφορές για προβλήματα στα νεφρά από πελάτες  ...

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διενεργεί η Τροχαία Ασπροβάλτας. ...