Έρευνα: Ποια τα οφέλη για την υγεία σας αν τρώτε 30% λιγότερο κρέας


Η μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος κατά 30% θα μπορούσε να αποτρέψει χιλιάδες κρούσματα διαβήτη, καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων στις ΗΠΑ σε διάστημα δέκα ετών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet Planetary Health».

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ ανέπτυξαν ένα εργαλείο προσομοίωσης για να εκτιμήσουν τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία από τη μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος και μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος.

Χρησιμοποίησαν δεδομένα από μια εθνική έρευνα υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για να δημιουργήσουν ένα προσομοιωμένο, αντιπροσωπευτικό δείγμα του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ, που ονομάζεται μικροπροσομοίωση.

Οι επιπτώσεις αξιολογήθηκαν στο σύνολο του πληθυσμού και ξεχωριστά με βάση την ηλικία, το φύλο, το εισόδημα του νοικοκυριού και την εθνικότητα.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν ανέπτυξαν ένα εργαλείο προσομοίωσης ώστε να δημιουργήσουν αντιπροσωπευτικό δείγμα του ενήλικου πληθυσμού

μείωση στο κρέας

Πολλαπλά είναι τα οφέλη στην υγεία αν υιοθετήσουμε διατροφή με λιγότερο κρέας

Η διαφορά ανάμεσα σε επεξεργασμένο και μη

Υπολόγισαν ότι η μείωση κατά ένα τρίτο του επεξεργασμένου κρέατος θα μπορούσε να αποτρέψει περισσότερα από 350.000 κρούσματα διαβήτη, 92.500 περιπτώσεις καρδιαγγειακής νόσου και 53.300 περιστατικά καρκίνου του παχέος εντέρου σε μια δεκαετία.

Η μείωση της κατανάλωσης τόσο του επεξεργασμένου κρέατος όσο και του μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος κατά 30% θα είχε ως αποτέλεσμα 1.073.400 λιγότερες περιπτώσεις διαβήτη, 382.400 λιγότερες περιπτώσεις καρδιαγγειακών παθήσεων και 84.400 λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τέλος, η μείωση μόνο της πρόσληψης μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος κατά 30% θα είχε ως αποτέλεσμα 732.000 λιγότερες περιπτώσεις διαβήτη, 291.500 λιγότερες περιπτώσεις καρδιαγγειακών παθήσεων και 32.200 λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το εύρημα ότι οι περισσότερες περιπτώσεις ασθενειών αποτρέπονται με τη μείωση του μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η μέση ημερήσια πρόσληψη του μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος είναι υψηλότερη από το επεξεργασμένο, όπως σημειώνουν οι ερευνητές.

Η ερευνητική ομάδα σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις αυτές πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή και ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

[Πηγή:]www.in.gr

Ροή Ειδήσεων

Πέντε προσαγωγές μετά την επίθεση Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Κώστα Τασούλα

Στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς έγιναν πέντε προσαγωγές...

Ουκρανία: Η κυβέρνηση Στάρμερ «συμμερίζεται» την επιθυμία Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο

Η κυβέρνηση Στάρμερ «συμμερίζεται» την επιθυμία του Αμερικανού...

Αμοργός: Σεισμός 4 Ρίχτερ | ΣΚΑΪ

Nέα σεισμική δόνηση της τάξης των 4 βαθμών...

Τρικάκια και συνθήματα από Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Κώστα Τασούλα

Μαρινάκης: Η επίθεση εκπροσώπων της χειρότερης μορφής φασισμού......

Πέντε προσαγωγές μετά την επίθεση Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Κώστα Τασούλα

Στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς έγιναν πέντε προσαγωγές και συγκεκριμένα τεσσάρων ανδρών και μιας γυναίκας για το περιστατικό ...

Ουκρανία: Η κυβέρνηση Στάρμερ «συμμερίζεται» την επιθυμία Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο

Η κυβέρνηση Στάρμερ «συμμερίζεται» την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ...

Αμοργός: Σεισμός 4 Ρίχτερ | ΣΚΑΪ

Nέα σεισμική δόνηση της τάξης των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού ...