Βρουκέλλωση: Πάνω από 6.000 κρούσματα της ασθένειας στην Κίνα

-

Πάνω από 6.000 άνθρωποι στην πόλη Λανζού, στη βορειοδυτική Κίνα, εντοπίστηκαν θετικοί στην βρουκέλλωση, ασθένεια που προκαλείται από βακτηριακή μόλυνση.

Όπως αναφέρει το Reuters, το ξέσπασμα της εν λόγω ασθένειας οφείλεται σε διαρροή σε βιοφαρμακευτική εταιρεία τον περασμένο χρόνο

Η κινεζική κυβέρνηση πραγματοποίησε τεστ σε 55.725 άτομα στην πόλη, εκ των οποίων τσ 6.620 είναι θετικά για βρουκέλλωση, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Η ασθένεια βρουκέλλωση, που είναι γνωστή ως πυρετός της Μάλτας ή μεσογειακός πυρετός, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως ο πυρετός, οι μυϊκοί πόνοι, ο πυρετός και η εξάντληση. Αν και πολλά εξ αυτών υποχωρούν, ορισμένα συμπτώματα μπορούν να καταστούν χρόνια ή και μόνιμα, όπως η αρθρίτιδα ή το οίδημα ορισμένων οργάνων, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Κίνα: Mμηχανή ανιχνεύει την Covid-19 μέσα σε 30 λεπτά

Ανίχνευση του νέου κορονοϊου μέσα σε μόλις 30 λεπτά της ώρας: μια κινεζική επιχείρηση παράγει «την πιο γρήγορη στον κόσμο» μηχανή για τα ιολογικά τεστ PCR και σκοπεύει να κατακτήσει την Ευρώπη και την Αμερική.

Σ’ ένα εργαστήριο του Πεκίνου, μια ερευνήτρια παίρνει ένα δείγμα που έχει ληφθεί από τις αναπνευστικές οδούς, προσθέτει αντιδραστικά και το εισάγει σε μια μαυρόασπρη συσκευή μεγέθους εκτυπωτή.

Η μηχανή αυτή με την ονομασία «Flash 20», κόστους 300.000 γιουάν (38.000 ευρώ), εντοπίζει την παρουσία ή μη του νέου κορονοϊού. Δίνει την ετυμηγορία της μέσα σε μισή ώρα και ο ενδιαφερόμενος την λαμβάνει απ’ ευθείας στο κινητό του.

«Μπορεί να είναι χρήσιμο στα νοσοκομεία για τα επείγοντα περιστατικά. Για παράδειγμα όταν ένας τραυματίας πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση. Μπορούμε να προσδιορίσουμε γρήγορα αν είναι μολυσμένος ή όχι», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σαμπρίνα Λι, πρόεδρος, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια της επιχείρησης Coyote.

«Αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτερη μηχανή του κόσμου για τα τεστ PCR του νέου κορονοϊού», διαβεβαιώνει αυτή η 38χρονη πρώην φοιτήτρια στις ΗΠΑ, που ίδρυσε το 2009 αυτή την εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Στην Κίνα, αεροδρόμια την χρησιμοποιούν για να ελέγχουν τους επιβάτες που φθάνουν από το εξωτερικό. Και οι υγειονομικές αρχές την χρησιμοποιούν εδώ και μήνες για να ανιχνεύουν τον ιό στις συνοικίες που τελούν υπό περιορισμό λόγω της Covid.

ΠΗΓΗthecaller.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ