Κορονοϊός: Στην Πορτογαλία τα περισσότερα κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκων στην ΕΕ

Με 1.150 κρούσματα κορονοϊού ανά εκατομμύριο κατοίκων να επιβεβαιώνονται ημερησίως κατά μέσο όρο, η Πορτογαλία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον υψηλότερο δείκτη τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τους αριθμούς που συγκεντρώνει το Our World In Data.

Ο δείκτης στην Πορτογαλία είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (447 κρούσματα ανά εκατ.), σύμφωνα με τους αναλυτές του Our World In Data, στον οποίο συνεισφέρουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων, η Πορτογαλία καταλαμβάνει την όγδοη θέση μεταξύ των 27. Ο μέσος όρος τις τελευταίες επτά ημέρες είναι 1,97. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 1,43 και σε παγκόσμια κλίμακα 0,2.

Κατά δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας (ΓΔΥ) της Πορτογαλίας, από την 26η Απριλίου ως τη 2η Μαΐου επιβεβαιώθηκαν 76.183 κρούσματα του SARS-CoV-2. Πρόκειται για 27πλάσιο αριθμό σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Στις αρχές Απριλίου, κοινή μελέτη της ΓΔΥ και του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας Δρος Ricardo Jorge, δημόσιου οργανισμού υπαγόμενου στο υπουργείο Υγείας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τρέχον διάστημα ο ιός έχει «πολύ υψηλή μεταδοτικότητα» και η θνητότητα της λοίμωξης καταγράφει «τάση αύξησης».

Σε απόλυτους αριθμούς, η Πορτογαλία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα κάπου 22.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 3,94 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ ένας 17 συνελήφθη σύμφωνα...

Φτώχεια: Υψηλός ο κίνδυνος για σχεδόν 3 εκατομμύρια πολίτες

Ανησυχητικά υψηλό είναι το ποσοστό του πληθυσμού που...

Ολυμπιακός: Ποιος πήρε τη θέση του Πρίντεζη στο… τελετουργικό εισόδου στο παρκέ (vid)

Ο Γιώργος Πρίντεζης μπορεί να αποσύρθηκε από...

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ ένας 17 συνελήφθη σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για την ένταση στα Εξάρχεια ...

Φτώχεια: Υψηλός ο κίνδυνος για σχεδόν 3 εκατομμύρια πολίτες

Ανησυχητικά υψηλό είναι το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, κάτι το οποίο προκαλεί προβληματισμό, όπως καταγράφεται και...

Αισθητά μειωμένη η συμμετοχή στις ιταλικές εκλογές – Το 51% είχε ψηφίσει έως τις 7 το απόγευμα

Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2018, καταγράφεται μείωση της συμμετοχής κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας τα...