Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη τελικά με τους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών – Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους θανάτους των δύο παιδιών στην Θεσσαλονίκη, του 7χρονου αγοριού και του τρίχρονου κοριτσιού.

Οι γιατροί προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και έφυγαν τόσο πρόωρα από τη ζωή δύο μικρά παιδάκια.

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την νόσο των λεγεωνάριων που πιθανότατα να κόστισε την ζωή του 7χρονου από την Θεσσαλονίκη.

«Οι πιθανές πηγές μόλυνσης από τη νόσο των λεγεωνάριων, οφείλονται στα συστήματα παροχής κρύου και ζεστού νερού σε πύργους ψύξης συστημάτων κλιματισμού, δηλαδή, εκεί που υπάρχουν κεντρικά σημεία όπου υπάρχει λιμνάζον νερό. Τα οικιακά συστήματα δεν θεωρούνται πηγές ανάπτυξης του βακτηρίου της λεγιονέλλας», ανέφερε αρχικά.

Ποια είναι τα συμπτώματα

«Τα συμπτώματα είναι όπως αυτά της γρίπης, έχουμε υψηλό πυρετό, έντονο βήχα, προσβάλλεται το πεπτικό και το νευρικό σύστημα, αλλά αυτό ουσιαστικά καταλήγει σαν μία βαριά πνευμονία. Αυτή η πνευμονία εάν δεν αντιμετωπιστεί, υπάρχουν 30% πιθανότητες να επέλθει θάνατος», πρόσθεσε.

«Τα kit που έχουν βγει είναι για τον χώρο και ουσιαστικά κάνουν ταχεία ανίχνευση του συγκεκριμένου βακτηρίου από νερά», πρόσθεσε η χημικός Κατερίνα Τσουγένη.

Οι πιθανές αιτίες των θανάτων

Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε χθες για τoυς θανάτους των δύο μικρών παιδιών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα αίτια που «έφυγαν» από τη ζωή.

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε αρχικά για τον αιφνίδιο θάνατο του 7χρονου παιδιού στην Θεσσαλονίκη.

«Διερευνώνται οι θάνατοι και του 7χρονου και του 3χρονου που έφυγαν από αιφνίδιο θάνατο. Προφανώς είναι κάποια λοίμωξη  που κρύβεται από πίσω ή μία εγκεφαλίτιδα.

Μέσα στα νοσοκομεία δε βλέπουμε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ξαφνικά μολύνονται και χάνουν τη ζωή τους. Όταν χάνεται ένα παιδί «χάνεται»  ο ήλιος. Πίσω από έναν αιφνίδιο θάνατο κρύβονται πολλές λοιμώξεις, και λοιμώξεις από διάφορες νόσους. Οι περιπτώσεις ωστόσο αυτές είναι σπάνιες, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν.  Για παράδειγμα ο μύκητας candida auris δεν απειλεί τη δημόσια υγεία, απασχολεί τα νοσοκομεία και πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα», δήλωσε.

«Η μία περίπτωση, του 3χρονου, είναι ότι μπορεί να είναι σύνδρομο μετά από λοίμωξη από κοροναϊό. Παρόλο που το παιδί δεν είχε μολυνθεί,  είχαν περάσει οι γονείς του, και στον ορό του παιδιού βρέθηκαν αντισώματα του κοροναϊόυ. Και οι δύο περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση», κατέληξε λέγοντας ο κ. Καπραβέλος.

Ροή Ειδήσεων

Ηράκλειο: Νεκρός 27χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

Πρόκειται για το 43ο θύμα της ασφάλτου στην...

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ ένας 17 συνελήφθη σύμφωνα...

Φτώχεια: Υψηλός ο κίνδυνος για σχεδόν 3 εκατομμύρια πολίτες

Ανησυχητικά υψηλό είναι το ποσοστό του πληθυσμού που...

Ηράκλειο: Νεκρός 27χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο

Πρόκειται για το 43ο θύμα της ασφάλτου στην Κρήτη από την αρχή του έτους ...

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ ένας 17 συνελήφθη σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για την ένταση στα Εξάρχεια ...

Φτώχεια: Υψηλός ο κίνδυνος για σχεδόν 3 εκατομμύρια πολίτες

Ανησυχητικά υψηλό είναι το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, κάτι το οποίο προκαλεί προβληματισμό, όπως καταγράφεται και...