Κακοσμία στόματος: Σε τι οφείλεται και πώς συνδέεται με τη δουλειά μας

-

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 70% των ανθρώπων αντιμετωπίζει θέμα με την οσμή του στόματός του. Φαίνεται πως ορισμένα φαγητά, ασθένειες ή ακόμη και το είδος της δουλειάς μας μπορεί να ευνοεί την κακοσμία.

Στο 90% των περιπτώσεων, η κακή αναπνοή προκαλείται από ασθένειες των δοντιών ή των οργάνων στην στοματική κοιλότητα που προκαλούν πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται μόνο η τερηδόνα ή η περιοδοντίτιδα, αλλά και η αμυγδαλίτιδα, η φλεγμονή των αμυγδαλών.

Οι ασθένειες του πεπτικού συστήματος, ειδικά εκείνες που επηρεάζουν το στομάχι και τα έντερα, μπορούν επίσης να αποτελέσουν αιτία κακοσμίας.

Παράλληλα, μερικές φορές η κακή μυρωδιά του στόματος μπορεί να συνδέεται με ιγμορίτιδα, όπως είπε η γιατρός, Αρίνα Τζεγκαλίνα στο κανάλι «Piatiy».

Ωστόσο, αυτή η δυσάρεστη κατάσταση που επηρεάζει περίπου το 70% των ανθρώπων, ενδέχεται να προκύψει ακόμα και από φυσιολογικά χαρακτηριστικά της στοματικής κοιλότητας, ακόμα και από το σχήμα της γλώσσας.

«Η κακοσμία του στόματος μπορεί να συνδεθεί με ορισμένα προϊόντα που κυριαρχούν στη διατροφή: κρεμμύδια, σκόρδο, ραπανάκι, λάχανο, πιάτα πλούσια σε μπαχαρικά, κάρι, κατάχρηση καφέ και τσιγάρων, όλα αυτά προκαλούν μια δυσάρεστη οσμή» εξηγεί η γιατρός.

Παίζει ρόλο το είδος της εργασίας μας;
Η φύση της εργασίας φαίνεται επίσης πως μπορεί επίσης να παίξει τον αρνητικό της ρόλο της σε αυτό το πρόβλημα.

Οι άνθρωποι που πρέπει να μιλούν πολύ και για μεγάλο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα δάσκαλοι, μπορεί να έχουν ξηροστομία. Μια μειωμένη ποσότητα σάλιου με τη σειρά της προκαλεί τα σωματίδια των φαγητών που καταναλώνονται να παραμείνουν στην στοματική κοιλότητα και απλά αρχίζουν να σαπίζουν και να μυρίζουν.

Ωστόσο, η γιατρός παροτρύνει τους ανθρώπους να μην απελπίζονται, καθώς είναι συχνά δυνατό να εξαλειφθεί η αιτία της κακοσμίας. Επομένως, συμβουλεύει να δίνουμε προσοχή στην στοματική υγιεινή και, εάν είναι απαραίτητο, να επικοινωνήσουμε με έναν οδοντίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο ή γαστρεντερολόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ