Τεράστια προσοχή! Μήπως το αντηλιακό μας έχει λήξει; Έτσι θα το καταλάβετε…

Οι πιο απολαυστικές βόλτες του καλοκαιριού είναι εκείνες με προορισμό μία παραλία. Ωστόσο, πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι, δεν παραλείπουμε να φτιάξουμε την τσάντα θαλάσσης με τα απαραίτητα.

Ένα από αυτά είναι φυσικά το αντηλιακό. Αν μας έχει περισσέψει από πέρσι, καλό είναι να τσεκάρουμε αν έχει λήξει πριν το πάρουμε μαζί μας. Να πώς θα το καταλάβουμε.

Πόσο διαρκεί το αντηλιακό

Υπάρχουν καλλυντικά –τα περισσότερα δηλαδή- που έχουν ημερομηνία λήξης. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το αντηλιακό.  Σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, η διάρκεια ζωής του αντηλιακού μπορεί να φτάσει τα 3 χρόνια. Όμως επειδή η σύνθεση συνήθως εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, είτε μέσα στο αυτοκίνητο είτε στην παραλία, αλλοιώνεται πιο γρήγορα.

Τι παθαίνουμε αν χρησιμοποιούμε ληγμένο αντηλιακό

Καταρχάς αλλοιώνονται τα φίλτρα του, που σημαίνει ότι δε μας προστατεύει από τον ήλιο, τουλάχιστον όχι τόσο όσο νομίζουμε. Επίσης είναι πιθανό να προκαλέσει σπιθουράκια ή ευαισθησίες στην επιδερμίδα μας.

Πώς θα καταλάβουμε αν έχει λήξει

Στη συσκευασία του αναγράφεται η ημερομηνία λήξης ή η διάρκεια ζωής του. Παρατηρούμε στο πίσω μέρος, αν υπάρχει ένας κύκλος μέσα στον οποίο αναγράφεται ένας αριθμός, συνήθως είναι 12Μ. Αυτό σημαίνει ότι έχει διάρκεια ζωής 12 μήνες. Ωστόσο ακόμα και αν δεν έχει περάσει αυτό το διάστημα, η σύνθεση μπορεί να έχει λήξει.

Πώς θα το καταλάβουμε; Αν έχει αλλοιωθεί το χρώμα και το άρωμά του ή η σύστασή του (π.χ. έχει πήξει), τότε το πετάμε και αγοράζουμε ένα καινούριο. Επίσης, αν το στόμιό του δεν είναι καθαρό και έχει ξεραμένα υπολείμματα από τη σύνθεση ή άμμο, τότε είναι πιθανό να έχουν αναπτυχθεί βακτήρια, οπότε και πάλι πρέπει να το πετάξουμε.

Τι θυμόμαστε:

Για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του αντηλιακού μας, το αποθηκεύουμε πάντα σε δροσερό, σκιερό μέρος κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και στην παραλία.

Ροή Ειδήσεων

Γκισλέιν Μάξγουελ: Μεταφέρεται σε φυλακές τύπου «Disneyland»

To σωφρονιστικό ίδρυμα θα έχει δική του πίστα...

Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια 36χρονος που σκότωσε ιερόδουλη  

Το Εφετείο αναγνώρισε ελαφρυντικά στον δράστη που ομολόγησε...

Νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: Υπεγράφη από τους κοινωνικούς εταίρους

Υπεγράφη σήμερα από τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ,...

ΝΔ: Βαρουφάκης και ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται όσα έπραξαν το 2015

«Ο κ. Βαρουφάκης μιλάει για μαύρη προππαγάνδα. Εμείς...

Γκισλέιν Μάξγουελ: Μεταφέρεται σε φυλακές τύπου «Disneyland»

To σωφρονιστικό ίδρυμα θα έχει δική του πίστα τρεξίματος, ένα γήπεδο μπέιζμπολ και ένα περιποιημένο γκαζόν με δέντρα ...

Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια 36χρονος που σκότωσε ιερόδουλη  

Το Εφετείο αναγνώρισε ελαφρυντικά στον δράστη που ομολόγησε το έγκλημά του Η...

Νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: Υπεγράφη από τους κοινωνικούς εταίρους

Υπεγράφη σήμερα από τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ) η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με παράταση χρόνου της...