Α. Δρακόπουλος: Πρέπει και το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του


Η κάθε Κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Και η δουλειά τους είναι να υπηρετούν τον κόσμο. Αριστερά ή δεξιά, δεν έχει σημασία, υπάρχουν τόσα προβλήματα στον κόσμο, που κανείς δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνος του. Γι΄ αυτό χρειάζονται συνεργασίες και ο καθένας να κάνει το δικό του κομμάτι.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος με αφορμή την πρόσφατη επέκταση του Προγράμματος για την υγεία του Ιδρύματος, δεδομένου ότι μέρος αυτού που αφορούσε την αντιμετώπιση του προβλήματος των ανθεκτικών λοιμώξεων, είχε χρειαστεί να αποσυρθεί για μικρό χρονικό διάστημα, εξαιτίας γραφειοκρατικών καθυστερήσεων. Το πρόγραμμα επανήλθε στο πλαίσιο εκπαίδευσης γιατρών και νοσηλευτών στην επείγουσα αντιμετώπιση του τραύματος και των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Ο κ. Δρακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση του διήμερου συνεδρίου για την υγεία που πραγματοποιήθηκε από το SNF Nostos, μιλώντας για το Πρόγραμμα για την Υγεία σημείωσε ότι επεκτάθηκε από τα 300 εκατ. ευρώ το 2018, στα 750 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα δύο τρίτα στη χώρα μας. Συνολικά, τα τελευταία 25 χρόνια έχουν διατεθεί για την υγεία κονδύλια 3,5 δισ. ευρώ από τα οποία τα 2 δισ. έχουν διατεθεί στην Ελλάδα.

«Δεν είμαστε Θεοί, ούτε μπορούμε να αναπληρώσουμε το κράτος.

Εδώ πρόκειται για μια πραγματική σύμπραξη δημοσίου -ιδιωτικού τομέα για το καλό των ανθρώπων. Ακούγεται απλό και πρέπει να είναι απλό.

Ο τελικός ιδιοκτήτης είναι ο λαός», είπε  ο κ. Δρακόπουλος και συνέχισε: «Δωρίσαμε στο κράτος το Κέντρο Πολιτισμού, όπου στεγάζονται η Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή. Και δεν χρηματοδοτούνται οι δύο οργανισμοί, ούτε για την καταβολή του ενοικίου στο υπουργείο Οικονομικών.

Δώσαμε άλλα 50 εκατ. ευρώ, αλλά πρέπει και το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Υπάρχει διάλογος και θέληση, όμως κάποιες φορές δεν φτάνει.

Από το 2009 έχει δοθεί υπόσχεση για Μετρό. Πού είναι η στάση του Μετρό, εδώ;

Στις συνεργασίες πρέπει να συμμετέχουν και οι δύο πλευρές.

Πρέπει να παρέμβει ο Πρωθυπουργός; Δεν είναι υγιές.

Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει το πρόβλημα των ανισοτήτων.

Και συνεχίζεται η πόλωση.

Και κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα.

Χρειάζεται η σωστή συνεργασία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα στον αέρα. Και μάλιστα, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν ηγέτες, ηγεσία και ηθική και πρέπει να αντιμετωπιστούν τρομερά προβλήματα».

Καταλήγοντας σε ότι αφορά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος, ο κ. Δρακόπουλος επεσήμανε ότι ο στόχος ήταν να φτάσει η επιστήμη στην κοινωνία.Ροή Ειδήσεων

Ανδρουλάκης-Παρακολούθηση: Παρακρατικές μέθοδοι – Όχι ενημέρωση στο αυτί

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή...

G7: Η Μόσχα θέτει σε κίνδυνο τη Ζαπορίζια με την κατάληψη του σταθμού

Η Ομάδα των Επτά εκφράζει, επίσης, τη βαθιά...

ΕΛΓΑ: Πληρωμές ύψους 9,7 εκατ. ευρώ για το προανθικό στάδιο

Στην πληρωμή προκαταβολής ύψους 70% έναντι ενισχύσεων σε...

Ανδρουλάκης-Παρακολούθηση: Παρακρατικές μέθοδοι – Όχι ενημέρωση στο αυτί

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει πως η παράταξή του και η πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, «σας δείχνει την πόρτα της εξόδου...

G7: Η Μόσχα θέτει σε κίνδυνο τη Ζαπορίζια με την κατάληψη του σταθμού

Η Ομάδα των Επτά εκφράζει, επίσης, τη βαθιά ανησυχία της για τη σοβαρή απειλή, που δημιουργεί ο ρωσικός στρατός για «την ασφάλεια» των...

Άκης Σκέρτσος: Η συγκινητική ανάρτηση για το πρόβλημα υγείας του γιου του – «Είσαι νικητής της ζωής»

"Θέλω να ξέρει και να πιστέψει ο Βασίλης μας πόσο δυνατός είναι αλλά και πόσο πιο δυνατός βγήκε από αυτό το χειρουργείο" αναφέρει...